Omankielinen.fin saavutettavuusseloste

Sivustoa omankielinen.fi koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja.

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa omankielinen.fi. Tässä selosteessa kerromme sivuston saavutettavuuden tilasta ja mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on sekä miten voit antaa meille palautetta palvelun saavutettavuudesta. 

Saavutettavuuden tila

Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut verkkosivuston kehittäjä Into-Digital lokakuussa 2020. Arvioinnin mukaan sivusto täyttää lain vaatimat AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1).

Sosiaalisen median sisällöt

Saavutettavuusvaatimukset on otettu huomioon oikeusministeriön sosiaalisen median kanavien sisällössä 23.9.2020 alkaen. Ennen 23.9.2020 tuotetutun visuaalisen ja audiovisuaalisen materiaalin joukossa on myös sisältöjä, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia, esimerkiksi alt-tekstit ja tekstitykset.

Saavutettavuuspalaute

Otamme mielellämme vastaan huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuudesta. Voit lähettää palautetta sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus.om@om.fi. Kerro viestissä, mitä sivua palaute koskee (www-osoite) ja kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi kulua 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, kuinka ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puh. 0295 016 000 (vaihde)

Seloste on laadittu 25.10.2020.